GINOP-5.3.17-21 – „KKV Kapacitásbővítő támogatás”

GINOP-5.3.17-21 – „KKV Kapacitásbővítő támogatás”

Pályázati konstrukció: GINOP-5.3.17-21 – KKV Kapacitásbővítő támogatás

Támogató: Pénzügyminisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság (GFP IH)

 A továbbadott támogatást kihelyező szerv: Magyar Államkincstár

Szakmai felügyeleti/ellenőrző szerv: Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA NKft.)

Teljes projektköltség: 32.432.400,- Ft

Megítélt támogatás: 32.432.400,- Ft

A támogatás mértéke (intenzitása): 100%

Projektmegvalósítás időtartama: min. 16 hónap (8 hónap támogatott foglalkoztatási időszak + 8 hónap továbbfoglalkoztatási időszak)

Foglalkoztatási időszak kezdete: 2022. 02. 17.

Megvalósítási helyszín: 7623 Pécs, Megyeri út 25. B. ép. (a BLOOM HILL Kft. székhelye)

Pályázatok
A projekt célja:

A projekt általános célja a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtésének célzott támogatása, melyet Magyarország Kormánya a Magyar Államkincstár, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft (OFA NKft.) és a Kincsinfó Kincstári Informatikai Nonprofit Kft. (KINCSINFO Nonprofit Kft.) együttműködésével valósít meg.

A GINOP-5.3.17-21 – „KKV Kapacitásbővítő támogatás” projekt keretében a Pénzügyminisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság (GFP IH, mint Támogató) által biztosított támogatást a Magyar Államkincstár (mint továbbadott támogatást kihelyező szerv) folyósítja a Kedvezményezett vállalkozás részére, ill. a támogatás felhasználását is a Magyar Államkincstár ellenőrzi, az OFA NKft. pedig a szakmai felügyeleti/ellenőrző szerv szerepét tölti be.

A BLOOM HILL Kft. esetében a projekt konkrét célja az, hogy a GINOP-5.3.17-21 – „KKV Kapacitásbővítő támogatás” projekt keretében a már meglévő munkavállalói létszámot min. 16 hónap időtartamban további 9 fő új munkavállalóval bővíti, ehhez a Magyar Államkincstártól megkapja a 8 hónap támogatott foglalkoztatási időszakra vonatkozó teljes bértámogatást, valamint erre az időszakra a bértámogatás 30%-os mértékében a projekt működtetését segítő átalány támogatást is kap, a fennmaradó további 8 hónapos továbbfoglalkoztatási időszakban viszont már saját forrásból finanszírozza a 9 fő új munkavállaló továbbfoglalkoztatásának költségeit.

A projekt megvalósítása:

A GINOP-5.3.17-21 – „KKV Kapacitásbővítő támogatás” projekt keretében a BLOOM HILL Kft. eleget tesz a „A MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR 6/2021. (IX. 27.) számú GINOP KÖZLEMÉNYE a GINOP-5.3.17-21 – KKV kapacitásbővítő támogatási konstrukcióról” c. dokumentumban és a Támogatói Okiratban leírt, a projekt megvalósítására vonatkozó elvárásoknak, ill. betartja az ezzel kapcsolatos előírásokat.

A BLOOM HILL Kft. a GINOP-5.3.17-21 – „KKV Kapacitásbővítő támogatás” projekt keretében foglalkoztatni kívánt 9 fő új munkavállaló sikeres felvétele érdekében – még a tervezett foglalkoztatást megelőző hónapban – álláshirdetéseket jelentetett meg az OFA NKft. által működtetett KarrierM (https://www.karrierm.hu/) állásportálon.  

Az álláshirdetésre jelentkezők kiválasztását követően a 9 fő új munkavállaló 16 hónapos foglalkoztatása 2022. 02. 17-én kezdődött meg, akik az alábbi munkakörökben végzik tevékenységeiket:

  • általános irodai adminisztrátor (2 fő)
  • piackutató, reklám- és marketingtevékenységet tervező, szervező (1 fő)
  • bérelszámoló (1 fő)
  • pénzügyi ügyintéző (2 fő)
  • pénzügyi elemző és befektetési tanácsadó (1 fő)
  • adótanácsadó, adószakértő (1 fő)
  • könyvelő (1 fő)

A létszámbővítéssel érintett 9 fő új munkavállaló munkavégzésének helyszíne alapvetően a vállalkozás székhelye lesz, azonban a különböző, elsősorban a létszámbővítés okán is fokozottabban kihasznált tevékenységi körök (pl. üzletviteli tanácsadás, adótanácsadás, marketing tanácsadás, cégjogi és munkajogi tanácsadás, pályázatírás, ill. projektek pénzügyi vezetése stb.) jellegéből következően alkalmanként rövidebb/hosszabb időtartamban a munkáltató által kijelölt egyéb külső helyszíneken, valamint távmunkában és „home office” megoldással is történik időszakonként munkavégzés.

A BLOOM HILL Kft. a „GINOP-5.3.17-21 – KKV Kapacitásbővítő támogatás” keretében megvalósított 9 fős létszámbővítés, vagyis a humánerő-kapacitás jelentős növelése révén komoly lehetőséget kapott – az eddigi könyvelési/bérszámfejtési tevékenységek eredményeire építve, ill. ezek megerősítésével – a vállalkozás fejlesztéséhez, terveinek megvalósításához, a hagyományosnak tekinthető, alaptevékenységet jelentő könyvelési/bérszámfejtési feladatok mellett (azt kiegészítve) egyre nagyobb hangsúllyal megjelenő olyan kiegészítő vagy opcionálisnak tekinthető tevékenységek (mint komplex szolgáltatások) bevezetéséhez és fejlesztéséhez is, mint pl. az üzletviteli tanácsadás, az adótanácsadás, a marketing tanácsadás vagy a cégjogi és munkajogi tanácsadás, a pályázatírás, ill. projektek pénzügyi vezetése. 

Ezeket a komplex szolgáltatási tevékenységeket az ügyfelek egyre nagyobb hányada igényli, a vállalkozás életében pedig valóban újszerű és innovatív elemként jelentek meg az utóbbi 2 év során a COVID-19 világjárvány miatt az online formában (telefonon, e-mailen keresztül vagy különböző számítógépes alkalmazások – pl. Skype, Messenger, Google Groups, Teams, Zoom – révén) megvalósuló tanácsadási tevékenységek, amelyeket az ügyfelek jelentős része elfogadott és használt.

A vállalkozás egyre több megbízást kap, a megvalósított létszámbővítés pedig jelentős mértékben járulhat hozzá a főtevékenység (TEÁOR 6920’08 – Számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői tevékenység) megerősítéséhez, valamint a már meglévő, de jelenleg még kevésbé igénybe vett tevékenységi köreinek fokozottabb kihasználásához.

A projekt megvalósítása kellő alapot biztosíthat a megnövekedett vevői igények kielégítésére, ill. a még nagyobb számú megbízói kör elérésére és az árbevétel növelésére a szakképzett és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező (pl. könyvelő, adótanácsadó, pénzügyi tanácsadó, bérelszámoló, marketing- és PR-ügyintéző, pénzügyi ügyintéző munkakörökben dolgozó) új munkatársak alkalmazásával.

Scroll to Top